Karşılaştırmalı Yurtiçi Kayak Merkezleri

 

Sizler için Türkiye’nin en popüler 6 kayak merkezini yazdık.

Aşağıda her biri için kısa bilgiler, en altta da karşılaştırmalı tablomuzu bulacaksınız.

Umarız beğenirsiniz!

 

ERCİYES, Kayseri

Yaklaşık 4bin metre yüksekliğindeki Orta Anadolu’nun en yüksek dağı Erciyes Dağı’na kurulmuş bu kayak merkezi oldukça fazla ve çeşitli piste sahip. Ancak açık ve ağaçsız olduğu için rüzgara ve buzlanmaya çok müsait. Rüzgar çok olduğunda pistlerin çoğu kapalı oluyor. Rüzgarın iyi yanı ise snowkite yapmaya imkan vermesi.

Güncel pist bilgilerine ve bilet ücretlerine buradan ulaşabilirsiniz.

KARTALKAYA, Bolu

Köroğlu Dağı’na kurulu olan Kartalkaya Kayak Merkezi’nde, aldığınız skipassa göre, Dorukkaya Otel’in ya da Kartal Otel’in pistlerinden kayabiliyorsunuz. Uludağ kadar kalabalık değil ama Uludağ’dan daha pahalı. Ek olarak doğal güzelliği nedeniyle bizim favorilerimizden. Ancak, acemi snowboardçular için kabus olan T-barlardan bolca bulunduğunu da söylemeden geçmeyelim.

Dorukkaya Otel güncel pist bilgileri

Kartal Otel güncel pist bilgileri

KARTEPE, İzmit

Samanlı Dağları’na kurulu olan Kartepe Kayak Merkezi, İstanbul’a yakın olması nedeniyle çok cazip. Ancak bunun bir dezavantajı da var: Tesis her zaman çok kalabalık oluyor. Sadece kayak yapanlar değil, teleferikle yukarıya gezmeye çıkıp inenler de oldukça fazla sayıda. Bu nedenle telesiyejlerde epey uzun kuyruklar oluyor. Ve de sadece tek bir otel mevcut. Bizim pek tercih ettiğimiz bir yer değil.

 

PALANDÖKEN, Erzurum

Palandöken Dağları’na kurulu olan bu Kayak Merkezi, olimpiyatlara ev sahipliği yapabilecek kapasitede büyük ve çok sayıda piste sahip. Bunlardan 2si Olimpiyat pisti. Aynı zamanda burada, 12 km. uzunluğuyla Türkiye’deki en uzun kayak pisti bulunuyor. Evet, tam tamına 12 km! ve kesinlikle hakettiği yerde değil.

Detaylı bilgi için Erzurum Palandöken’de Snowboard yazımıza bekleriz.

SARIKAMIŞ, Kars

Çamurlu Dağı’nda Cıbıltepe’de kurulu olan bu kayak merkezi, tahmin edilebileceği gibi bir hayli soğuk oluyor. Ancak buzlanma yok. Çünkü buradaki kar diğer bölgelerden çok farklı, çok çok özel bir yapıya sahip olan kristal kar, Yani Alplerdeki kar ile aynı özelliğe sahip. Yağdığı günkü özelliğini sezon boyunca koruyor. Kartopu yapamadığınız bu özel kar, topaklanma ve çığ tehlikesini ortadan kaldırdığı için elbette kayakçılar için mükemmel bir avantaj! Bunun yanı sıra, Sarıkamış dünyadaki tek sarıçamlı pist. Sarıçamlar sayesinde rüzgarsız kayak keyfi yapabiliyorsunuz.

Sarıkamış’ta kayak deneyimimizi anlattığımız Sarıkamış’ta Snowboard yazımızı okudunuz mu?

ULUDAĞ, Bursa

Fatinkaya ve Kuşaklıkaya tepeleri üzerine kurulmuş olan bu kayak merkezine İstanbul’dan 4 saatte ulaşmak mümkün. Genelde kalabalık. Günübirlik gelen çok oluyor. Uzun telesiyej kuyrukları burda da var. Ancak 2. bölgesi daha tenha. Bu yüzden biz 2. bölgeyi tercih ediyoruz. Maden pisti favorimiz.

Güncel pist bilgilerine ve skipass ücretlerine buradan ulaşabilirsiniz. Burada da Uludağ Maden pistlerinden bir video çekimi var.

Aşağıda faydalı olduğunu düşündüğümüz ve sizin için 2019 yılında hazırladığımız karşılaştırmalı tablomuzu görebilirsiniz. Güncel skipass ücretleri için yukarıdaki linkleri kontrol etmeyi unutmayın.

Son olarak, tüm kayak merkezlerine seyahat acentelerinin düzenlediği turlarla gitmenin de mümkün olduğunu belirtelim.

İyi eğlenceler!