Sürükleyici 11 Kitap Tavsiyesi
Evde koltukta uzanıp çayınızı, kahvenizi yudumlarken; plajda güneşlenirken, yolculukta ya da temiz hava almak için çıktığınız parkta, size arkadaşlık edecek, sizi bambaşka bir dünyaya götürecek, elinizden düşüremeyeceğiniz ve bir çırpıda okuyacağınız, farklı türlerden 11 kitap tavsiyemiz var!
Şimdiden keyifli okumalar!
Ikigai – Japonların Uzun ve Mutlu Yaşam Sırrı (H. Garcia & F. Miralles)
Kişisel gelişim türünde olan bu kitap, hayatı her şeye rağmen dolu dolu yaşayacağınız günler için sırlar içeriyor. İnsanın kendi içindeki mutluluğu keşfetmesi ve ömrünün son anına kadar yaşatması için değerli ipuçları bulacaksınız. Ayrı olarak satılan uygulama rehberiyle, pratik de yapabilirsiniz.
Hippi (Paulo Coelho)
Dünyayı değiştirme emeliyle yanıp tutuşan genç bir çifti konu edinen Hippi kitabı, 1970li yılların canlı atmosferiyle sizi sürükleyici bir dünya yolculuğuna çıkaracak.
İnsana Hiç Rahat Yok Kendinden (Grace Paley)
Okurken herkesin kendinden bir parça bulacağı eğlenceli bir kitap. 11 öyküden oluşan bu hikâye kitabı, modern insanın kendi kendine ördüğü aşılmaz duvarları alaycı bir şekilde ele alıyor.
Bir Ömür Nasıl Yaşanır? (İlber Ortaylı)
Değerli tarihçi İlber Ortaylı’dan bir çok konuda tavsiyeler içeren bu kitabı herkesin okuması gerektiğini düşünüyoruz. Kişi mesleğini neye göre seçmeli, bir dil en iyi nasıl ve ne zaman öğrenilir, hayata değer katmak için ne tür insanları arayıp bulmak gerekir, en iyi nasıl seyahat edilir, bir şehir nasıl dolaşılır, iyi film, güzel müzik, doğru kitap nedir, hangi temel eserleri dinlemeli, okumalı ve seyretmeliyiz gibi pek çok sorunun cevabını bu kitapta bulabilirsiniz.
Kedi Gibi Düşünmek ve Davranmak (Stephane Garnier)
“Kediler bizi ezelden beri büyüler. Onları gözlemler ve anlamaya çalışırsak o güçlerinde, tavırlarında, özelliklerinde, alışkanlıklarında, küçük deliliklerinde yani huzur içinde yaşamaya ve mutlu olmaya dair yeteneklerinde büyülü bir şeyler olduğunu görürüz.
Bizler ancak zamanla ve azıcık bilgelik kazanırken okulları, kitapları, düşünürleri olmayan kediler, hiçbir çerçeveye hapsolmadan, hiçbir referansa bağlanmadan hatta çok da uzun yaşamadıkları, çok fazla tecrübe edinmedikleri hâlde bir nevi doğuştan gelen bilgeliğe sahiptir. Bizlerin pek çok sorgulama, girişim, değişim, tefekkür ve iç gözlem pahasına ancak birkaç kırıntısını tırtıklayabildiğimiz bir bilgelik bu. Belki de onlardan öğreneceğimiz çok şey vardır?!
Derde Deva Randevu (Murat Menteş)
Şaşırtıcı ve eğlenceli bu kitapla, zamanda edebi bir yolculuğa çıkacaksınız. Murat Menteş’in Dostoyevski, Nietzsche, Hüseyin Rahmi, Neşet Ertaş, Fârâbî gibi 11 yazarla yaptığı hayali söyleşilerden oluşan kitap ilginç bilgiler de içeriyor. Serinin bir de 2. kitabı var.
Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat (Stefan Zweig)
Sıradışı bir güne tanıklık etmeye hazır mısınız? 1920’li yılların Fransa kıyılarında geçen roman, bir günlüğüne arzularının ve hayallerinin peşinden giden bir kadının kendi yaşamında gerçekleştirdiği miladı anlatıyor.
Renksiz Tsukuru Tazaki’nin Hac Yılları (Haruki Murakami)
Dünya çapında yankı uyandıran bu kitap, arkadaşları tarafından dışlanan Tsukuru’nun rengini bulmak adına çıktığı macera dolu yolculuğu anlatıyor.
Ay Hırsızı (Sunay Akın)
Sunay Akın, kitabı Ay Hırsızı’nda gözünü Ay’a dikiyor ve bir arkeoloğun sabrıyla kazıyor insanlığın ortak birikiminin üzerine çöken tozu toprağı… Ortaya çıkardığı bilgiyi şair duyarlığıyla ilmek ilmek dokuyor ve okurunu hayrete düşürecek öyküler bir bir diziliyor karşımıza.
Cervantes ve Mimar Sinan hangi caminin inşaatında buluştu? Enver Paşa’nın uçağı kaç kez düştü? Piri Reis’in haritası Topkapı Sarayı’nda nasıl bulundu? İstanbul Boğazı’nı yürüyerek geçen Attila Hülagü’nün sırrı neydi? 157 yıl yaşayan Zaro Ağa’nın Amerika seferi.. Atatürk neden hiç uçağa binmedi?
Her Temas İz Bırakır (Emrah Serbes)
Polisiye roman türünde olan kitap kurgusuyla şaşırtıyor. Baş karakter Behzat Ç. ile sürükleyici dakikalara hazır olun!
Fi Çi Pi (Akilah Azra Kohen)
Dizisini izlediyseniz de mutlaka bu 3lü seriyi okumalısınız! Oldukça sürükleyici olan bu kitaplara bayılacağınıza eminiz. Merak edenler için; Fi, her güzel ve orantılı şeyde bulunan altın oranı temsil ederken; Çi vücudumuzda dolaştığına inanılan yaşam enerjisini, Pi de matematikte dairenin çevresinin çapına bölünmesiyle elde edilen sabit sayıyı temsil eder. Bir nevi hikayenin başladığı ve bittiği noktaya gönderme yapılmaktadır.