TÜRKİYE’DE EN İYİ 10 GLAMPİNG MEKANI

Hem doğayı hem lüksü seven bir arkadaşımızdan duyduk ilk defa bu kelimeyi: “Glamping“. Meğer ‘glamorous’ (büyüleyici) ve ‘camping’ (kamp yapmak) kelimelerinin birleştirilmesinden meydana gelen böyle bir terim varmış. “Hmm.. Acaba içerik olarak neyi kastediyorlar?”,  “Lüks derken? Suyun, elektriğin olması da bir lüks olabilir mesela kamp yapıyorsanız”, “Şu anki ekonomik durumdan dolayı yurtdışı tatillerini tercih edenlerin yerine bu bir alternatif olur mu?” vs. araştırdık. İşte karşınızdayız 🙂

Bu konsept her ne kadar yurtdışında hayallerin ötesine geçecek kadar oturmuş olsa da, araştırırken farkettik ki, farklı konseptler dahilinde Türkiye’de de bir hayli alternatif var. Eminiz bazısı “glamping” olduğunun bile farkında değildir ama.. Farkında olmalarına da gerek yok bizce:)

Neyse lafı uzatmadan özetleyecek olursak, “glamping”, tatil anlayışı olarak tarzı ve lüksü, doğal ve sade olanla birleştirmek anlamına geliyor (iddialı).

Bu konsepti, 5 yıldızlı otellerden sıkılan Avrupalı gezginler ortaya çıkartmış. Buraya dikkat, 5 yıldızlılardan sıkılmışlar, ama rahatlıktan ödün vermeden 5 yıldız konforunu kampa taşımışlar, yani bu kamplar da oldukça pahalı olabiliyor! Bu arada kamp deyince, aklınıza sadece çadır gelmesin:)) Avrupalı gezginler, bu otellerden sıkılıp Decathlon çadırında tatil yapmaya yönelmemiş tabii ki :)) Çadır deyince daha çok, içi lüks döşenmiş safari çadırları ya da büyük oba çadırları falan gibi düşünebilirsiniz (çadırın içinde ayakta durabilme de bir konfor göstergesi:)). Ayrıca önemli olan doğayla iç içe olmak olduğu için sadece çadır değil, bungalov, ağaç ev, karavan, kabin, mağara gibi mekanlar da kastedilmekte. Bu mekanların içinde gerçek bir yatak ve banyo olması aranan bir kriter. Konseptin diğer bir özelliği de, trekking, balıkçılık ya da rafting gibi outdoor aktivitelerinin de yapılabilmesi.

Bunlardan bahsettikçe eminiz aklınıza, özellikle Fethiye ve Çıralı tarafında bir kaç mekan geldi bile. Bakalım Türkiye’de yeni trend olan “Glamping” mekanlar nerelermiş..

? Bu yazılar da ilginizi çekebilir: Türkiye’deki Glamping Mekanları-geniş liste, Karavan Konseptli Oteller, Karavan Çeşitleri

1– CLUB AMAZON, Bördübet, Marmaris, Muğla

Bizim ilk aklımıza gelen Club Amazon oldu, çünkü kendileri Türkiye’de bu trendin öncüsü. 35 yıldan fazla olmuş kurulalı. Gökova’nın muazzam güzelliği ve doğal hayatın içinde kamp anlayışını konforlu hale getirmişler . Bir ormanın içinde seyahat severlere neredeyse her çeşit konaklama imkanını sunuyorlar: Butik Van, Çingene Arabası, Taş Oda, Mini Bungalov, Teras Oda, Küp Oda, Bonibon Oda (Glamper Car). Çingene arabası ve bonibon odalasının şeffaf tavanından geceleri yıldızları izleyebilirsiniz. Havuzu var. Ayrıca dereden kano ile kürek çekerek plaja ulaşabiliyorsunuz. Bisiklet, kano, orman yürüyüşü gibi aktiviteler de yapabilirsiniz. Sezona göre yarım ve tam pansiyon olarak hizmet veriyor. Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

2- AVALON STEPPES, Kayaköy, Fethiye, Muğla

glampinghub.com dan alınmıştır.

Glamping konusunda Türkiye öncülerinden. Osmanlı ve İngiliz tasarım anlayışıyla düzenlenmiş lüks oba çadırlarına sahip. İsimlerinden de anlaşılıyor zaten: Yıldız, Topkapı, Buckingham ve Kensington. Çadırların içerisinde çift kişilik yatak, komodin, gardırop ve masa gibi mobilyalar bulunuyor. Ayrıca tüm çadırlarda küçük bir yan pencere ve çatısında geceleri yıldızları görmenizi sağlayan bir kubbe var. Havuz da mevcut. Bisiklet, ATV, balık tutma, tırmanış, ata binme, yürüyüş, dalış gibi aktiviteler yapılabiliyor. Ölüdeniz’e yakın. Gemiler Plajı’na 6 km uzaklıkta. Fiyatları sterlin üzerinden. Sanırız İngiliz tasarımdan ötürü bu kuru tercih etmişler 🙂 Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

3- Mona Glamping Caravan Suites, Seferihisar, İzmir

Butik bir glamping projesi olan Mona Glamping Caravan Suites, Seferihisar merkeze 7 dk yürüme mesafesinde yer alıyor. Mandalina ve çam ağaçları arasında, Seferihisar’ın yavaş/sakin ruhunu (cittaslow) yaşatarak, huzurlu bir tatil sunan bu tesiste, 5 sabit karavan, 3 adet glamping çadır ve 1 adet tiny house var. Her birinin özel banyosu da mevcut. Country, Rustic, Classy, Retro, Hygge adlarındaki karavanların hepsi birbirinden tatlı. 2021 itibari ile “adults-only” (15 yaş üzeri) şeklinde hizmet veren Mona, ayrıca yerli butik şaraplarından oluşan koleksiyonlarıyla konseptini “Glamping & Wine” olarak genişletmiş. Bunun yanında, tesis bünyesinde, hiking turları, şarap tadım turları, ateş başı açıkhava sineması ve bisiklet turları gibi etkinlikler de bulunuyor. Daha fazla bilgi için buraya tıklayabilir ya da iletişim numaralarından (05418140914) kendilerine direk ulaşabilirsiniz.

4- PERDUE, Faralya, Fethiye, Muğla

Ahşap platformlar üzerine kurulmuş safari çadırlarında, muhteşem denizi ve deniz manzarası eşliğinde konforlu bir tatil vadediyor. Çadır derken tabi, yatağı, banyosu ve kliması var. Ve hatta, çadırınızın önünde spa küveti var. Aslen balayı için daha uygun olabilir.  Balık tutma, dalış, tekne gezisi, yamaç paraşütü, trekking, jeep safari, yoga, masaj, kano gibi aktiviteler yapılabiliyor. 2 kişilik konaklama fiyatı dudak uçuklatabilir! Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

5- KOCABAHÇE Glamping, Germe Koyu, Bozburun, Marmaris, Muğla

Kuruluş amacı, günümüz dünyasında özlenen sakinlik ve bakir doğayı arzu edilen konfor içinde sunmak. Seri üretimin aksine, bostanlardan, bahçelerden ve denizden taptaze yemeklerle dolu sofraların kurulduğu, bedensel sağlık kadar ruhsal sağlık için de ihtiyaçların düşünüldüğü bir yer burası. En az 2 gün, yarım pansiyon olarak hizmet veriyor.  Her bir bungalov ve çadır, farklı konseptte dekore edilmiş. Kendi çadırınızı da kurabiliyorsunuz. Fiyata dahil olan transfer, otelin teknesiyle gerçekleştiriliyor. Balık tutma, kano, yoga, trekking, masa tenisi, dingi (yelkenli veya kürekli küçük tekne) gibi aktiviteler yapılabiliyor. Yoga kamplarını websitelerinden takip edebilirsiniz. Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

6- BONJUK BAY, Çamlı, Marmaris, Muğla

Burası tamamen özel bir koy. Aynı zamanda orman ve tarla. Hayvanlarla, doğayla ve insanlarla iç içe vakit geçirebileceğiniz bir yer. 4 farklı konsepti bulunuyor: 1) Contribute & Play Programı – Ev sahipleri bu program dahilinde kaldığınız süre boyunca sizden yeni şeyler öğrenmeyi  ve sizin de bu programa katılan kişilerden yeni şeyler öğrenmenizi amaçlamış. Yani ortak bir paylaşım, öğrenme, yaratıcılık ve gelişim programı dahilinde interaktif bir tatil sunuyor. 2) Bonjuk Bay’i kiralamak – Özel günleriniz, balayı ya da özel tatil yapmak için tüm alanı kiralama gibi bir opsiyonunuz var. 3) Özel etkinliklere ve workshoplara katılmak – Müzik, sanat, gastronomi, fiziksel aktiviteler, kişisel gelişim burada günlük hayatın bir parçası olarak sunulmuş.  4) Tek başınıza ya da çift, veya arkadaş grubunuzla da gelip minimum 2 gece konaklayabilirsiniz.  Konaklama seçenekleri, safari çadırları, taş ev, taş bungalovlar ve lotus çadırlar. Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

7- AYLAK YAŞAM KAMPI, Çıralı, Kemer, Antalya

Çıralı’nın tenha bir bölgesinde yer alan Aylak Yaşam Kamp, sahile sadece 200 metre mesafede. Tesis, güzel yeşil bir bahçe içerisinde çadır, oda çadır, köşk ve karavan konaklaması sunuyor. Bunların dışında konaklama için kendi çadırınızı da kurabiliyorsunuz. Duş ve tuvaletler ortak. Burada gezen tavukları besleyebilir, asırlık çınar ve defne ağaçlarının gölgesinde serinleyebilirsiniz (en sevdiğimiz). Çıralı ve Yanartaş’ı gezebilir, Likya Yolu’nda yürüyebilir ve tekne turu yapabilirsiniz. Ayrıca resimden fotoğrafa, ritimden ahşap oyuncak atölyelerine kadar, birarada üretmenin tadını çıkarabilirsiniz. En güzeli de bol bol “aylaklık” yapabilirsiniz:) Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

8- CAMPO PORTAKAL, Çıralı, Kemer, Antalya

Safari çadırlarında konaklayabildiğiniz bu mekan, “eco glamping” hizmeti sunuyor. Portakal bahçelerinin içerisinde yer alıyor. Bisiklet kiralama, kano, safari, yürüyüş, bot ve yoga gibi aktiviteler yapılabiliyor. Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

9- CHAKRA BEACH, Kabak Koyu, Faralya, Fethiye, Muğla

Kabak Koyu manzaralı bu tesiste, standart, deluxe ve lüx olmak üzere 3 çeşit oda tipi var. Deluxe diye geçen yuvarlak bungalovların tavanında fotoğraftaki gibi bir boşluk var ve buradan yıldızları izleyebiliyorsunuz. Oda kahvaltı ya da yarım pansiyon olarak hizmet veriyor. Standart hariç hepsinde klima, kendi duşu ve tuvaleti var. Standart ortak alandan faydalanıyor. Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

10- ADAPEREST, Bozcaada, Çanakkale

Bozcaada’da yaşayan bir çift, evlerinin bahçelerinde bulunan karavanı yaz-kış kiraya veriyorlar. Karavanda, 3 yatak ve 1 banyo bulunuyor. 4 misafir alabiliyor. Burada kuş seslerini dinleyebilir, kekik kokularıyla kamp ateşi etrafında yıldızları seyredebilir ve Bozcaada’nın keyfini tam anlamıyla çıkarabilirsiniz. Karavanda yaşamı deneyimlemek isteyenler için ideal! Airbnb üzerinden detayları görmek ve kiralamak için buraya tıklayın.

Çadırda rahat edemem diyenler, doğada da konfor ararım diyenler, artık bahaneleri doğada daha fazla vakit geçirmek için yaratın! 🙂